Купуване на гласове в такива мащаби като на изборите на 2

...
Купуване на гласове в такива мащаби като на изборите на 2
Коментари Харесай

Радан Кънев: Купуване на гласове в такива мащаби като на изборите на 2 април не е имало досега

" Купуване на гласове в такива мащаби като на изборите на 2 април не е имало до момента. И съгласно мен точно поради това не е допустима коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ “. Това сподели в ефира на bTV евродепутатът Радан Кънев от " Демократична България “.

" Ако един претендент е купувал гласове със свои пари, той би трябвало, с опрощение за грубия израз, да ги избие в границите на мандата – би трябвало да обезпечи обири, които да надвишат милионите, изхарчени за пазаруване на гласове. Но това даже не е нормалният случай – всекидневно зад претендента, за който се купуват гласове, стои олигархията, мафията, стои проведената престъпност. И тези хора си чакат рестото. Това се овъзмездява с корупция с безвластие, с липса на гонене против проведената престъпност. Купуването на гласове значи приемливост към корупцията и проведена престъпност в границите на националното ръководство. Хората, които гласоподаваха за хартиената бюлетина, това желаеха и това получиха “, разяснява евродепутатът.

На въпроса за какво все още няма единна позиция на коалицията ПП-ДБ относно предлагането на водача на ГЕРБ за коалиция за сформиране на постоянен кабинет Кънев отговори, че такава ще има до края на седмицата.

" Зная, че контактът е ежечасен сред водачите в обединяването, ще има и задоволително лидерски срещи. Да не забравяме, че следва образуване на единна парламентарна група на обединяването – ще има задоволително ясна обща позиция “, добави евродепутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР